Ponents

Terry AndersonDoctor Terry Anderson
Universitat d’Athabasca
Professor i president de Recerca d’Ensenyament a Distància del Canadà
Lloc web: http://cde.athabascau.ca/faculty/terrya.php   |     http://terrya.edublogs.org/about
Com a president de recerca canadenc està implicat en una sèrie d’activitats de recerca, ensenyament i serveis. Les seves activitats inclouen recerca duta a terme a l’Institut de Recerca de l’Aprenentatge Assistit per la Tecnologia de la Universitat d’Athabasca, l’Institut Canadenc per a la Recerca de l’Ensenyament a Distància (CIDER). Totes les referències o el text complet de la seva recerca i les seves publicacions professionals estan disponibles a l’arxiu de la Universitat d’Athabasca AUSpace.
És membre de comitès d’assessorament amb els governs d’Alberta i del Canadà. Actualment és l’editor de l’International Review of Research in Open and Distance Learning. Actualment és membre dels consells editorials del Journal of Distance Education, l’American Journal of Distance Education, Internet in Higher Education, el Canadian Journal of Educational Communication, el Journal of Interactive Media in Education i el Journal of e-Learning and Knowledge Society.
Forma i assessora estudiants en els màsters d’Ensenyament a distància, el programa de màster d’Estudis integrats (MAIS) i el programa d’Ensenyament doctoral (EdD) a la Universitat d’Athabasca. Actualment imparteix dues assignatures al màster: Tecnologies emergents d’ensenyament a distància i Planificació i gestió en l’ensenyament i la formació a distància. També és membre de comitès de programes de màster i doctorat globalment, i n’ha estat examinador extern.
És primer orador actiu i conferenciant en diversos congressos sobre ensenyament a distància i sobre aprenentatge basat en la xarxa. En els últims vuit anys ha estat primer orador a trenta-un d’aquests congressos. Hi ha disponibles còpies en paper i en accés obert del seu text editat premiat Theory and Practice of Online Learning per Athabasca University Press.
És membre del Comitè Científic de l’eLearn Center de la Universitat Oberta de Catalunya.
pdf1Ponència:
Acreditation Models in Higher Education in Canada
 

 

Antonio AriñoAntonio Ariño
Licenciado en Geografia e Historia, es catedrático de Sociología en la Universidad de Valencia. Actualmente es Vicerrector de Convergencia Europea y de Calidad de la Universidad de Valencia. Fue Vicepresidente de la Federación Española de Sociología y fundador de la revista Arxius de Ciències Socialsy es miembro del Consejo Asesor de la Revista Internacional de Sociología yde la Revista Española de Sociología. Sus principales lineas de investigación se sitúan en los ámbitos de la sociología de la cultura, las políticas de bienestar social y el Tercer Sector.  Dirige el Observatorio de la Vida y Participación de los Estudiantes

 


 

Remei CampsRemei Camps

Quant a perfil professional puc dir que sóc mestra per la UAB, i titulada per la UOC en bases psicopedagògiques d’atenció a la diversitat (psicopedagogia) i en disseny instruccional, tant de materials formatius (MDMs) com d’accions formatives online. Estic especialitzada en processos docents en la e-formació i tinc expertesa en direcció i coordinació de projectes eLearning. Des del 2012, també sóc titulada del Màster interuniversitari en Educació Mèdica (UAB, UB, UdL, URV, UdG).

He desenvolupat la meva professionalitat tant de forma independent, des d’enxarxat.cat (oferint qualitat en solucions d’e-formació i treball en xarxa sobre eines OpenSource), com també en col·laboració: amb Iwith.org (en projectes de cooperació  per al desenvolupament a través de l’e-learning), i amb la UOC  (Universitat Oberta de Catalunya, des de diferents àrees, treballant en projectes de disseny i implementació d’accions formatives extenses per a distintes institucions i empreses, i com a consultora, tutora i coordinadora en cursos de postgrau i màster de l’Àrea d’eLearning).

En els darrers temps i des de la direcció de l’equip de Planificació Acadèmica de la UOC, vaig participar en l’adaptació de la universitat als requisits de l’EEES (Espai Europeu d’Educació Superior).

Actualment, desenvolupo la meva tasca com a Directora de Programes de la Robert (UAB-Fundació Dr. Robert), coordinant i assessorant projectes de formació continuada i de postgrau en ciències de la salut i de la vida.

pdf1Ponència:
Ensenyar i aprendre amb TIC: flexibilitat per se?

 


 

Jordi Coiduras

Jordi Coiduras

Professor agregat del Departament de Pedagogia i Psicologia de la Universitat de Lleida, a les titulacions del Grau d’Educació Infantil i Primària i al Màster Interuniversitari de Tecnologia Educativa: e-learning i gestió del coneixement.

Forma part dels grups de recerca COMPETCS de la Universitat de Lleida, del CRIE i l’IRPE de la Universitat de Sherbrooke (Quebec, Canadà) amb els que col·labora en projectes sobre formació en alternança a l’educació superior.

Actualment coordina el Pla pilot del Grau d’E. Primària en la modalitat d’alternança a la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

pdf1Ponència:
Estudis en alternança

 


 

joan_francesc_cordobaJoan Francesc Córdoba

Llicenciat en Psicologia Social i de les Organitzacions per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Membre de la UPC des de l’any 1993, desenvolupant diverses funcions: responsable del Gabinet Tècnic de Programació, director de l’Àrea de Planificació, Avaluació i Estudis, director  de l’Àrea de Recerca i director tècnic a l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE).

Ha participat activament en el desenvolupament de diversos projectes estratègics  relacionats amb universitats i recerca i que han estat liderats per la Generalitat de Catalunya com ara el Programa Enginycat (de foment els estudis d’enginyeria) o el Pla de Doctorats Industrials.

pdf1Ponència:
El doctorat industrial

 


 

Vasyl Davydko

Vasyl Davydko

Economista de formación por la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha realizado una estancia en la École Nationale de la Statistique et de l’Administration Économique (ENSAE ParisTech) en Francia, donde se especializó en estadística y métodos cuantitativos. Lleva un año trabajando como asistente de investigación en diferentes proyectos de la Facultad de Comunicación y el Centro por la Calidad e Innovación Docente de la UPF. Su investigación se ha centrado en temas como las expectativas de los estudiantes de nuevo ingreso en la universidad y la satisfacción de los egresados, una vez terminados los estudios.

 


 

Marina EliasMarina Elias Andreu

És doctora en Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professora lectora del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials, vinculada a la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona. A nivell de recerca és investigadora, des del 2002 del Grup de Recerca en Educació i Treball de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva recerca està centrada en el sistema educatiu, específicament universitari. Ha analitzat polítiques educatives, tenint en compte la implementació i els impactes en els actors, estudis sobre el perfil de l’estudiantat, abandons universitaris i impactes de la pujada de taxes i de la crisi en la població universitària.

A partir dels resultats de la recerca ha realitzat conferències i comunicacions en jornades i congressos arreu d’Europa.

pdf1Ponència:
Efectes de la crisi en les decisions dels estudiants

 


 

Konstantin Korotov

Konstantin Korotkov

Va néixer a Askent, capital d’Uzbekistan, el 14 d’octubre de 1986. Acabats els estudis secundaris es va matricular a la Universitat de Tecnologia de la
Informació. El 2007 va finalitzar el grau en Informàtica i Tecnologia de la Informació amb menció d’honor, i va treballar com a programador en una
companyia proveïdora d’Internet.

La tardor de 2008 va començar el curs de màster Erasmus Mundus ViBOT (VIsion and RoBOTics), patrocinat per la Comissió Europea i realitzat en tres universitats: la Universitat de Heriot-Watt, la Universitat de Girona i la Universitat de Borgonya.

Arran de la seva estada a la UdG, va decidir que el laboratori ViCOROB (Visió per Computador i Robòtica) de la Universitat de Girona era el millor lloc per a dur a terme la seva tesi de màster.

El tema del seu treball fou el desenvolupament d’un sistema de manteniment predictiu de l’equipament dels tramvies de Barcelona, el qual fou patentat posteriorment. Després de defensar la tesi de màster el 2010, va continuar treballant fins el 2011 com a investigador en el projecte, any en què va obtenir una beca FI per a realitzar els estudis de doctorat.

Actualment. és estudiant de doctorat al ViCOROB i desenvolupa la seva tesi en la detecció automàtica de melanoma mitjançant la visió per computador.

 


 

Fidel MolinaFidel Molina

Catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lleida. Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació (1998-2001 i 2001-2004) i, actualment, Director de l’Institut de Ciències de l’Educació- Centre de Formació Contínua (ICE-CFC). Ha publicat diferents articles, capítols de llibres i llibres sobre temes de Sociologia de l’Educació i Educació Intercultural, sobre Mediació i Resolució de Conflictes, i també sobre qüestions d’Oci i Esport, i sobre Gestió i Formació de Recursos Humans. Cal destacar la publicació dels llibres:  Perspectivas Interculturales (1994; Lleida, Ed. PPU); Interculturalitat i Educació: Una reflexió sociològica sobre l’acció educativa (1998; Edicions Universitat de Lleida), Sociología de la Educación Intercultural: Vías alternativas de investigación y debate (2002, Buenos Aires, Ed. Lumen), Els Recursos Humans a la Universitat: Estudi Sociològic sobre el PAS de la UdL (2008, Edicions Universitat de Lleida), Alternativas en Educación Intercultural (2008, deParís, Col·lecció Sud-Nord), El Ágora Compartida. Democracia y asociacionismo de inmigrantes (Milenio, 2011).

Impulsor i coordinador del GESEC (Grup d’Estudis Societat, Educació i Cultura) i de la RINEIB (Red Internacional de Investigación en Educación Intercultural y Educación Intercultural Bilingüe), dintre del Grup de Recerca Consolidat (A) “Territori i Societat”. Impulsor i investigador principal del “Laboratori de Mediació i Resolució de Conflictes”, integrat en l’Institut de Recerca CEJEM (Centre d’Estudis Jurídics Europeus i de Mediació), del que ha estat membre de l’equip gestor i actualment membre de l’equip de direcció.

És membre del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia de Catalunya, de la Federación Española de Sociología i de la AEISAD (Asociación Española de Investigación Aplicada al Deporte). És membre de la Junta Directiva de l’Asociación de Sociología de la Educación (ASE, 2006-2012). Així mateix, ha format part del Comitè d’Experts en Formació de Recursos Humans de la Generalitat de Catalunya (secció Universitària, 2000-2009), és Graduat en Mediació i Resolució de Conflictes, i Formador de Formadors en Educació Intercultural. Ha rebut el premi (col·lectiu) “Grundtvig Award 2005” al millor projecte europeu d’Educació d’Adults (“Telling Europe”).